HDPE, LDPE, PP, PE

Ce este LDPE ? - Low density polyethylene (polietilena de densitate scazuta). Foliile LDPE au densitatea cuprinsa intre 0.910si 0.940 g/cm3 si rezista la temperaturi intre 80° C continuu si 95° C pentru o perioada scurta de timp. Foliile de LDPE sunt realizate in varianta translucida sau opaca, destul de flexibile si greu de spart. Aceste folii se folosesc in domeniului industrial dar si alimentar, cel mai des la realizarea pungilor de plastic.

    Ce este MDPE? - Middle density polyethylene (polietilena de densitate medie). MDPE este un tip de polietilena cu o densitate de 0.926 - 0.940 g/cm3,  acesta fiind mai putin densa decat HDPE. Foliile de MDPE au o rezistenta buna la socuri. Foliile MDPE sunt folosite de obicei pentru confectionarea de saci, folie termocontractibila, folie de ambalare, pungi de transport.

    Ce este  HDPE? - High density polyetylene (polietilena de densitate ridicata). Diferenta de rezistenta intre LDPE, MDPE si MDPE  consta in densitatea foliei, foliile HDPE avand o rezistenta mai mare decat cele LDPE sau MDPE. De asemenea, folia de HDPE este mai grea si mai opaca, cu o rezistenta la temperaturi intre 110° C continuu si 120° C o scurta perioada de timp.

    Ce este BOPP? - Polipropilena. Folia din BOPP este un produs destinat ambalarii produselor de panificatie si patiserie, a confectiilor si a diverselor repere tehnice. Aceasta poate fi transparenta, alba, perlata sau metalizata. Este o folie caracterizata printr-o transparenta foarte buna, si totodata cu proprietati excelente privind protectia produselor ambalate. La cerere se poate imprima si  livra sub forma de pungi gata confectionate pe dimensiunea ceruta de client.

    Ce este CPP? - Polipropilena acrilica. Aceasta  poate fi  transparenta, alba sau metalizata.